10 tips voor make-up en haar bij je boudoir fotoshoot

May 22, 2024

Bekijk de reacties

Laat een reactie achter

The power of make-up! Met de juiste make-up en haarstyling straal jij als nooit tevoren tijdens je boudoir fotoshoot.  

Echte schoonheid zit van binnen, dat weten we allemaal. Maar je kunt de natuur natuurlijk wel een handje helpen, toch? Met deze tips van Cailey en Esmiralda, de vaste visagisten van de Boudoir Belevenis, ontdek je hoe je kunt voorbereiden op een onvergetelijke boudoir fotoshoot. Look good, feel good!

De 10 tips voor make-up en haar bij je boudoir fotoshoot

  1. Zorg dat je je gezicht sowieso iedere ochtend en avond goed verzorgt met een reinigingsproduct en een dag- en nachtcrème.
  2. Je weet het vast, maar het is te belangrijk om niet te benoemen: drink altijd voldoende water. Je huid is je dankbaar.
  3. Oeps.. geknoeid. Herkenbaar? Breng je je mascara op, zit het ineens overal. En wat nu? Mascara trekt over het algemeen niet in de huid, maar blijft op de huid liggen. Wanneer het helemaal droog is, kun je de mascara met een schoon wenkbrauw borsteltje zachtjes ‘wegkrabben’.
  4. Hoe optimaler je huid, hoe mooier je make-up blijft zitten. Regelmatig bezoek aan de plaatselijke huidspecialist is echt aan te raden!
  5. Verzorg je haar met een masker (2x per maand, liefst wekelijks) om de haren in topconditie te houden.
  6. Zonnebrandcrème is het beste product tegen huidveroudering. Een losse zonnebrandcrème van factor 30. Dus niet een foundation of moisterizer met SPF.
  7. Wist je dat een (huid) product dat lekker ruikt misschien niet zo goed is voor je huid? Hier zit altijd parfum in. En parfum droogt de huid uit. Voor de huidnerds onder ons, kijk even op de ingrediëntenlijst. Staat parfum (bijna) helemaal achteraan de ingrediëntenlijst, dan zit er heel weinig van in en kan het niet heel veel kwaad.
  8. Een blush kun je ook heel goed gebruiken als oogschaduw. En wanneer je een crèmeblush gebruikt, kun je deze ook op de lippen doen. Tegelijkertijd kan een lipstick ook als blush worden gebruikt, en zelfs als oogschaduw.
  9. Je mascara kun je ook als een eyeliner gebruiken. Dan natuurlijk wel met een eyeliner penseeltje.
  10. Als je je haar droog föhnt met de schubbenlaag mee, dus niet tegen de richting van je haar in föhnt, en daarna koud föhnt, dan glanst je haar extra.

De favoriete make-up producten van de visagisten Cailey en Esmiralda.

Het is helemaal aan jou of je voor professionele visagie en haarstyling kiest.

Kies vooral wat bij je past. Benieuwd naar de voordelen? In deze blog lees je er alles over, en stellen Cailey en Esmiralda zich voor.

Enkele reviews van anderen die je voorgingen

‘Esmiralda had het zo mooi gedaan. Ik vond het thuis echt zonde om het eraf te halen en ik zou haar zo weer boeken!’ Tessa

Ik was zeer tevreden, ik moest even wennen aan mijn nieuwe look. Daar stond ineens een heel andere vrouw. Die rode lippen versterkten het gevoel om er vol voor te gaan. Jorine

Super tevreden met het eindresultaat. Was echt heel fijn om dit erbij te boeken en zo ontspannen en helemaal mooi de fotoshoot in te gaan. Willemijn

Kies je voor visagie & haarstyling? Dit zijn de veelgestelde vragen.

– Wanneer moet ik mijn haren wassen voor de boudoir fotoshoot?

Het liefst de dag ervoor. Het is altijd fijn als je met schoon en volledig droog haar komt. Schoon haar werkt het makkelijkst. En met volledig droog haar kunnen we ook gelijk aan de slag. Als we eerst moeten droogföhnen is dat jammer van de beschikbare tijd.

– Mag je een crèmespoeling of een maskertje in je haar doen?

Liever niet, of alleen in de puntjes. Een crèmespoeling of een masker maakt je haren zo zacht en glad, er vormt zich bijna een laagje over je haar heen. Hierdoor werken onze stylingsproducten minder.

– Wat zijn de opties voor mijn haar bij de boudoir fotoshoot?

We raden je aan je haar altijd los te laten. Dan kun je er tijdens het fotograferen alle kanten mee op. Wij kunnen er bijvoorbeeld wel een slag of krul in maken als je dat mooi vindt.

– Mag ik op de dag van de boudoir fotoshoot mijn eigen verzorgingsproducten gebruiken?

Heel graag! Het verzorgen van je gezicht is zo belangrijk. Sterker nog, hoe beter de conditie van je huid is, hoe mooier de make-up wordt. Wel maken we je gezicht weer schoon voordat we gaan beginnen, omdat je buiten bent geweest.

– Mag ik mijn eigen make-up en/of verzorgingsproducten meenemen (omdat mijn huid gevoelig is)?

Het antwoord daarop is lastig. Niet alle make-up fotografeert even mooi. Wij gebruiken make-up waarvan we weten dat het goed op camera overkomt. Gelukkig hebben we allerlei soorten make-up, dus ook voor de hele gevoelige huid. Je eigen mascara mag wel als je snel reageert op mascara. Omdat wij niet hoe jouw verzorgingsproducten werken met onze make-up producten gebruiken wij graag onze eigen producten, die uiteraard afgestemd zijn op jouw huidtype.

– Moet ik nog rekening houden met wat ik aantrek naar de boudoir fotoshoot?

Jazeker! Geen knellende kleding, denk dan bijvoorbeeld ook aan je bh of sokken. Het liefst makkelijk zittende kleding en een top die je niet over je hoofd hoeft uit te trekken, dus een vest of iets met een rits is altijd handig.

– Mag ik nog wel wat drinken of eten wanneer mijn make-up gedaan is?

Natuurlijk. We kunnen een beetje lipstick achterlaten, zodat je je lippen kunt bijwerken.

Heb je vragen over visagie & haarstyling?

Je mag ze altijd stellen.

Kies je voor visagie & haarstyling?

Op de pagina over de investering staat informatie over de meerprijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Liefs Ilona

YES, ik wil DE BOUDOIR BELEVENIS MEEMAKEN