Het gezicht achter De Boudoir Belevenis 

Mijn naam is Ilona. Ik ben de boudoir fotograaf van IvI fotografie uit Enschede (Overijssel) en het gezicht achter de Boudoir Belevenis. Waar IvI vandaan komt? Het zijn de eerste letters van mijn volledige naam, Ilona van Ingen.

Deze zin zie je vaker voorbijkomen bij de Boudoir Belevenis. Wat ik ermee bedoel? Precies zoals het er staat. Ik vind gezien worden zo belangrijk. Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal, zo ook jij! Je hoeft je niet anders voor te doen. Dat is mijn missie: jou laten zien dat je mooi bent zoals je bent. 

De connectie tussen jou en mij als boudoir fotograaf is de belangrijkste basis voor een fijne sfeer en uiteindelijk een prachtig resultaat. Juist omdat ik jou mag ontmoeten, mag jij ook mij ontmoeten.

Ik ben een open mens. Wil je meer van me weten?
Vraag het me gerust hier.

Ik word helemaal blij van fotograferen! Tijdens een boudoir fotoshoot hoor ik vaak hoe ik aan het stralen ben en dat de ander daar energie van krijgt. Het schijnt dat mijn energie aanstekelijk is. Daarom word ik ook wel het blije ei genoemd. Mijn enthousiasme geeft degene tegenover mij vaak extra vertrouwen om nog meer van zichzelf te laten zien. Win-win! Heel blij word ik ook van mijn favoriete boudoir fotoshoot locatie: De Smederij in Epe. In dit industriële pand met veel authentieke details en de prachtige lichtinval kan ik zulke gave beelden maken! 

Het blije ei

Van jongs af aan ben ik al creatief. Tekenen, knutselen, het werd me met de paplepel ingegoten. Ik heb het ook zeker niet van een vreemde. Mijn moeder is ook echt creatief. Na mijn puberteit was ik zoekende naar wat ik wilde worden. Ik begon op de Kunstacademie, die opleiding was veel te breed voor me. Daarna Kunst en Techniek in Enschede, maar dat was het toch ook niet echt. Ik dacht altijd dat ik de reclame in wilde, maar merkte dat het me tegenstond om mensen te verleiden met beelden die niet altijd puur zijn. Ik houd ervan om puurheid vast te leggen, gewoon zoals het is. Niets meer en niets minder. ‘What you see is what you get.’

Creatieveling

Oh ja, ik had het over mijn opleiding. Ja, ik ben soms iemand die van de hak op de tak springt.
Iets van enthousiasme? Haha ja! Uiteindelijk ben ik Social Work gaan studeren en werk ik als wijkteammedewerker in Enschede. Contact maken met de ander en verder kijken dan wat je in eerste instantie ziet, staan hierin centraal. Dit komt ook terug in mijn boudoir fotografie! Dat maakt voor mij de combinatie helemaal leuk!

Sociaal dier

Ja, ik ben pietje-precies en wil het graag goed doen. Ik denk eigenlijk dat me dat ook zo ver gebracht heeft. Ondanks dat ik af en toe onzeker ben, durf ik een stapje verder te gaan en heb ik lef! Kom met leuke ideeën, ik sta ervoor open! Ik ben betrouwbaar, ik doe wat ik zeg. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we beiden helder hebben wat de verwachtingen zijn en dat ik daarna lekker vrij aan het werk kan gaan.

Betrouwbaar

Ik werk vanuit mijn gevoel en de connectie met de ander. Bij alles wat ik fotografeer doe ik dat alleen, als ik me er goed bij voel. Oh, en ik vind niets mooier dan de ander te laten zien wat ik door mijn lens zie. Pure, ongedwongen persoonlijke beelden, daar ga ik voor.

Vanuit gevoel

Ik woon in een eengezinswoning in Enschede en voel me daar helemaal op mijn gemak. Ik houd ervan mijn interieur mooi vorm te geven en heb mijn zolder verbouwd tot een daglicht studio. Oorspronkelijk kom ik uit een dorp, Nijverdal. Een dorp past niet zo goed bij mij, ik houd van de openheid in de stad. Vrienden zijn voor mij belangrijk en ik onderneem graag leuke nieuwe dingen. Mijn keuzes zijn meestal niet zo standaard. Zo heb ik mijn kinderwens vervuld met een super leuk gay koppel. Wij hebben co-ouderschap en de verdeling is 60-60 procent. Hoe dat werkt? Tien procent doen we samen. Zo kunnen we ook samen genieten van onze zoon. 

En dit is ook IvI

‘Je bent een prachtige vrouw! Blijf jezelf. Jouw rust tijdens de fotoshoot is zo fijn. Dan voel je je gelijk thuis.’ 

Powerkoppel Joyce en Daan aan het woord

Mijn favoriete sport is tennis

Ik heb 7 jaar bruidsfotografie gedaan en meerdere internationale awards gewonnen. 

Ik ga bijna maandelijks een weekendje weg.

over mij

Ik ben verslaafd aan foute Nederlandse series. Lekker verstand op nul. 

Je kunt me wakker maken voor jonge kaas.

Fun facts

Authentieke, pure en persoonlijke beelden, dat is waar IvI fotografie voor staat.

‘Hi Ilona, ik wil je bedanken voor deze bijzondere fotoshoot van vanmiddag. Je hebt een fijne en prettige vibe waar ik rustig van werd. Je brak ook het direct het ijs toen je me de eerste foto liet zien. Mijn zelfbeeld groeide. Het laten zien en voelen van de foto’s gaf mij ook het gevoel dat ik kon bepalen wat ik mooi vond en jij ging daarin mee. Dat aangeven is iets wat moeilijk voor mij is, maar jij gaf mij de ruimte. De goody bag is ook persoonlijk afgestemd, ik herkende mijzelf erin. Je kunt echt zien dat Ilona meer is dan alleen een fotograaf. Ze ziet en voelt de vrouw die ze voor zich heeft.’

Een reactie direct na afloop van de boudoir fotoshoot:

Liefs L

Dat jij mag zijn wie je bent.
Dat je buiten je comfort mag gaan.
Dat je vuur wordt aangewakkerd. 
Dat je de power voelt die je in je hebt. 
Dat jij sensueel durft te zijn. 
Dat jij jij mag zijn. 
Dat jij mag zien hoe een ander jou ziet. 
Dat jij jezelf durft te laten zien.

Je leven vieren…

Mijn droom is...

‘Wauw wat een fantastische vrouw is Ilona. Vanaf het eerste moment voelt het contact zo natuurlijk. De Boudoir Belevenis is al een complete belevenis, maar de reveal party is ook nog eens een hele belevenis. Wauw, wauw, wauw! De foto’s zijn prachtig en Ilona is een ontzettend fijne en lieve vrouw. Ik ben enorm blij dat ik bij haar mijn boudoir fotoshoot heb gedaan.’

Melissa

Deze powervrouw zei: