Borstkanker-boudoir-kracht-amputatie-sensueel-acceptatie

Hoe boudoir fotografie kan bijdragen in het proces rondom borstkanker.

October 18, 2024

Bekijk de reacties

Laat een reactie achter

Elke vrouw heeft haar eigen verhaal

Een eeuwige herinnering, opnieuw in contact komen met je lijf en afsluiten van een proces zijn vaak redenen van de vrouwen met borstkanker om de Boudoir Belevenis aan te gaan.

Eeuwige herinnering

Sommige vrouwen met de diagnose borstkanker kiezen ervoor om zich vast te laten leggen voorafgaand aan de behandeling. Voor later, als een eeuwige, mooie herinnering. 

Afsluiting van een proces

Een boudoir fotoshoot kan ook een manier zijn om opnieuw in contact te komen met je lichaam. Voor vrouwen die geconfronteerd worden met borstkanker, of dat nu door een diagnose, operatie of herstel is, kan het herstellen van een positieve relatie met hun lichaam een enorme uitdaging zijn. Het lichaam voelt vaak anders aan en ziet er anders uit, bijvoorbeeld door littekens. Een gevolg daarvan kan onzekerheid of zelfs angst zijn. 

Het afsluiten van een proces is dan ook een veelgenoemde reden van vrouwen die een borstamputatie of reconstructie hebben ondergaan. Om het lichaam te vieren in al zijn vormen, zelfs als het getekend is door de strijd. Het is een mooie en krachtige wijze om te zeggen: “Dit ben ik, en ik ben mooi zoals ik ben.”

Het afsluiten van een proces is dan ook een veelgenoemde reden van vrouwen die een borstamputatie of reconstructie hebben ondergaan. Om het lichaam te vieren in al zijn vormen, zelfs als het getekend is door de strijd. Het is een mooie en krachtige wijze om te zeggen: “Dit ben ik, en ik ben mooi zoals ik ben.”

“Ik keek naar mezelf als een vrouw die weet wat ze wil en stevig in haar schoenen staat, maar zoekende was naar zichzelf in haar nieuwe lijf na de diagnose borstkanker.” 

Het verhaal van powervrouw Manon: 

De afgelopen twee jaar zijn mijn beide borsten verwijderd en heb ik door de antihormoontherapie een veel voller lijf gekregen. Deels is er zeker al wel acceptatie, maar het is ook nog echt zoeken o.a. naar mijn vrouwelijke, sensuele kant. Toen ik Ilona’s boudoir foto’s op Instagram voorbij zag komen, was ik gelijk heel enthousiast. De gehele look & feel van de foto’s sprak me erg aan. Ik zag een Boudoir Belevenis als dé uitgelezen kans om me opnieuw te verbinden met mezelf en mijn nieuwe lijf. Aangezien ik middenin een hersteltraject zat na een borstamputatie en nog een preventieve operatie op de planning had staan zou het nog wel een tijd gaan duren. In die tijd heb ik al wel contact gezocht met Ilona. Na een jaar was het zover. Ik heb me voorafgaand aan de boudoir fotoshoot goed voorbereid. Ilona en Cailey, de visagie & haarstylist, hebben me hierin heel fijn begeleid. En toen was het eindelijk D-day, ik had er heel veel zin in! Het was te gek! Ik voelde me op m’n gemak en extra mooi door m’n haar en make-up. Ilona laat je shinen en laat je zijn. De locatie De Smederij droeg bij als een hele toffe omlijsting voor de gemaakte foto’s. Het was met recht een belevenis, waarbij ook de visagie en haarstyling voor mij een heel fijn onderdeel waren. Het plaatje was compleet. Meer zo van: dat heb ik maar mooi ff gedaan! Ilona’s slogan is ‘ik zie je’! Ik heb me gezien gevoeld.

Het complete verhaal van Manon staat in het Boudoir Magazine dat je ontvangt bij de Boudoir Belevenis.

Wil je weten hoe de Boudoir Belevenis verloopt?

Op de pagina over de werkwijze lees je meer.

Check jij je borsten?

Borstkanker is wereldwijd de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Zelfonderzoek van je borsten kan helpen om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling.

Zo doe je zelfonderzoek

  • Kijk
    • Ga voor de spiegel staan en bekijk je borsten. Let op veranderingen in vorm, huidstructuur of kleur. Zie je deuken, zwellingen of rimpelingen die er eerder niet waren? Check ook of er veranderingen zijn in de tepel, zoals ingetrokken tepels of afscheiding die je niet herkent.
  • Voel staand of zittend
    • Leg je linkerarm in je nek en voel met je vlakke rechterhand je linkerborst. Maak cirkelvormige bewegingen over je borst, van de buitenkant naar het midden toe. Het is belangrijk om helemaal tot aan je sleutelbeen oksel te voelen. Let op knobbels, verdikkingen of plekken die pijnlijk of anders aanvoelen dan normaal. Doe hetzelfde met je rechterborst.
  • Controleer liggend
    • Herhaal dezelfde stappen terwijl je ligt. Liggend verspreiden je borstweefsels zich anders en kun je afwijkingen beter te voelen.

Dit kan best spannend zijn, vooral als je niet goed weet wat normaal is. Maar als je regelmatig controleert, merk je eventuele veranderingen direct op. Voel je iets ongewoons of maak je je zorgen, twijfel niet om contact op te nemen met je huisarts. 

Meer informatie vind je op de site van het KWF.

Wat betekent je lichaam voor jou?

Ik nodig je uit om in deze borstkankermaand, of je nu direct te maken hebt gehad met borstkanker of niet, extra stil te staan bij je lichaam. Wat betekent het voor jou? Hoe zorg jij voor jezelf? Wat je antwoord daar ook op is:

Omarm en vier je lijf, het heeft je gebracht tot waar je nu bent! 

Liefs, Ilona

Doneren?

Wij jij je steentje bijdragen in de strijd tegen borstkanker? Doneer via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Liefs Ilona

YES, ik wil DE BOUDOIR BELEVENIS MEEMAKEN